maanantaina, joulukuuta 18, 2006

Mätileipäset

Näitä syömme jouluaterian alkuruokana. Ohjeesta tulee noin 20 kpl, eli aika runsaasti.

Mätileipäset
1 dl vispikermaa
1 tlk smetanaa
1 pieni sipuli
1 rkl sitruunamehua
(tilliä)
mustapippuria
150 g kirjolohen mätiä

Valuta mäti, esim. kahvinsuodattimen avulla.
Vaahdota kerma, silppua sipuli hienoksi. Sekoita aineet keskenään.
Mäti lisätään viimeisenä, varovasti. Laita seos hetkeksi jääkaappiin.
Voit tarjoilla tämän erikseen lisäkkeenä tai valmiina leipäsinä, esim. karkean ruisleivän, hapankorppujen tms. päällä.

Säilyy jääkaapissa seuraavaankin päivään, mutta vetistyy helposti.

Ei kommentteja: