lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Linkkivinkki ja Puolukkaparfait

Etsiskelin kalkkunan täytteen ohjeita netistä, niitä on tuhansia erilaisia... saa nähdä, ehkä meidän kalkkuna on tyhjä ...

Osuin Virtual Finlandin reseptisivuille, joilla ei ole kalkkunaa, mutta kaikki muut jouluherkut, reseptit englanniksi, mutta aika paljon omien, äidiltäni perittyjen reseptien kaltaisia.

Tuossa jo pari päivää sitten tein vielä illalla ennen nukkumaan menoa jälkkärin pakkaseen valmiiksi: puolukkajäädyke. Vispikermaa oli kahdesta eri tetrasta ja aivan eri merkkiä, eivät oikein vaahtoutuneet, annoin periksi ja laitoin litkuna... saa nähdä miten käy. Kyllähän se jäätyy, mutta miten käy kun sen tarjoilee... Tästä annoksesta tulee noin pienehkö rengasvuoallinen.


Helppo puolukkaparfait

2 keltuaista
2/3 dl sokeria
2 dl puolukkasurvosta
2 dl vispikermaa/kuohukermaa/vispicremeä
2 valkuaista

Vatkaa keltuiaiset ja sokeri kuohkeaksi, lisää joukkoon puolukkasurvos (ei makeutettu).
Vaahdota erikseen kerma sekä erikseen valkuaiset. Kääntele vaahdot puolukkaseokseen, ei siis vatkata enää. Laita seos kostutettuun rengasvuokaan ja pakkaseen. Siirrä jääkaappiin noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa vuoasta ja tarjoile.
Voidaan tehdä myös esim. karpaloista.

Ei kommentteja: