keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2004

Kuorrutettu pakastekala

Vanha, kouluaikainen resepti tarjolla. Todella olen valmistanut tätä eka kerran seiska- tai kasiluokalla kotitaloustunnilla (oisko siitä miltei 25 vuotta ... apua!)

Kuorrutettu pakastekala

Paketti pakasteseitä pilkotaan palasiksi, noin 4x3 senttiä olen tehnyt, mutta koko ei ole tärkeä.
Ladotaan uunivuokaan.
Kuorrutteeksi valkokastike (n. 1 rkl margariinia, 2 rkl vehnäjauhoja ja 3 dl maitoa), jonka maustan sitruunapippurilla.
Kaadetaan kalojen päälle ja uuniin 200 asteeseen noin 45 minuuttia.
Tarjoan keitettyjen perunoiden kanssa.

Alkuperäisessä reseptissä oli muistaakseni sitruunamehu, jolla kostutettiin kalapalat ja kastike maustettiin suolalla ja valkopippurilla; mutta olen vuosien varrella varioinut ja päätynyt tähän versioon.