sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Suussasulava taatelikakku

Helpohkon taatelikakun ohje, tästä tulee sellaista aika kosteaa ja suussasulavaa...
Ei kovin suuri annos eli mahtuu pienehköön rengasvuokaan.

3 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 pkt taatelia (170g)
200 g voita/margariinia
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Keitä vesi, sokeri ja taateli soseeksi
Lisää voi/margariini lämpimään seokseen ja anna sen sulaa.
Jäähdytä seosta hetki.
Sekoita munat yksitellen vatkaten seokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taateliseokseen mahdollisimman vähän sekoittaen.
Kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min - 1 h.

1 kommentti:

annamari kirjoitti...

Testi 2021
Korvattu margariini vegelevitteellä Vioblock ja munat n desillä soijajogurttia. Lisäksi 1 tl soodaa.

Katsotaan mitä tulee.