sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Hedelmäkakku, vaikkapa jouluksi

Helppo hedelmäkakku

300 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
225 g kuivattuja hedelmiä
(esim. 50 g rouhittua mantelia tai hasselpähkinää, 50 g sukaatteja, 100 g säilöttyjä kirsikoita pilkottuna, ja 25 g ruohittua suklaata)

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa aina välillä hyvin.
2. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ensin toisessa astiassa keskenään
3. Tarvittaessa pilko kuivatut hedelmät ja sekoita sitten jauhoseokseen. Kirsikat puolitetaan.
4. Lisää jauhoseos, jossa hedelmät, taikinaan.
5. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

Kypsennä 175 asteessa noin 60 min.
Kakku säilyy hyvin viileässä. Sopii myös pakastettavaksi.

Ei kommentteja: