Näitä syömme jouluaterian alkuruokana. Ohjeesta tulee noin 20 kpl, eli aika runsaasti.
Mätileipäset
1 dl vispikermaa
1 tlk smetanaa
1 pieni sipuli
1 rkl sitruunamehua
(tilliä)
mustapippuria
150 g kirjolohen mätiä
Valuta mäti, esim. kahvinsuodattimen avulla.
Vaahdota kerma, silppua sipuli hienoksi. Sekoita aineet keskenään.
Mäti lisätään viimeisenä, varovasti. Laita seos hetkeksi jääkaappiin.
Voit tarjoilla tämän erikseen lisäkkeenä tai valmiina leipäsinä, esim. karkean ruisleivän, hapankorppujen tms. päällä.
Säilyy jääkaapissa seuraavaankin päivään, mutta vetistyy helposti.
maanantaina, joulukuuta 18, 2006
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti