Lanttulaatikko
n. 1,5 kg lanttuja (> n. 1,5 l sosetta)
1 dl korppujauhoja
2 munaa
2 dl kermaa
1 dl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1 tl suolaa
hujaus kanelia
hujaus inkivääriä
päälle korppujauhoja ja margariininokareita
Keitä lantut vedessä (hieman suolaa voi laittaa mausteeksi), kunnes pehmeitä. Muussaa soseeksi, saa olla aika karkeaa. Jos keitinvettä on ollut liikaa, ota pois osa ennen soseutusta, ettei tule liian litkua. Tarvittaessa voit soseen pakastaa, mikäli teet jo hyvissä ajoin ennen joulua.
Soseeseen lisätään muut aineet, vatkaimella saa hyvin sekaisin. Varo valkopippuria ja inkivääriä, älä laita liikaa. Maista ja muista, että paistettaessa maut tulevat paljon voimakkaammiksi.
Laatikot paistetaan 150 asteessa noin 1,5 - 2 h. Tästä tulee pari laatikkoa, riippuen minkä kokoiset astiat ovat ;-)
Kun sose astiassa, koristele päältä lusikanpesällä tms ja ripottele korppujauhoja sekä margariininokareita.
Rosolli
4 perunaa
4 porkkanaa
4 etikkapunajuurta
2 omenaa
2 maustekurkkua
1-2 sipulia
kastike:
2 dl kermaviiliä
suolaa
sokeria
valkopippuria
etikkapunajuurilientä
Keitä perunat ja porkkanat, anna jäähtyä ja kuori. Kuutioi perunat, porkkanat, etikkapunajuuret, omenat ja maustekurkut sekä sipulit. Sekoita.
Kastiketta varten lisää mausteet kermaviiliin.
Mikäli haluat voit käyttää myös tuoreita punajuuria, jotka keität. Lisää silloin kastikkeeseen hieman etikkaa.
maanantaina, joulukuuta 18, 2006
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti