lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Jamaikalainen rommi-suklaakakku

En ole vielä tehnyt mutta kuulostaa niin hyvältä että resepti oli saatava
talteen...


3 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vainiljasokeria, 1 tl kanelia,
1/2 tl kardemummaa, 1/2 tl inkivääriä, 200 g margariinia, 2 dl sokeria, 3
kananmunaa (tai 3 rkl soijajauhoja ja 1 dl vettä) 3 rkl kaakaojauhetta, 3
rkl kuumaa vettä.
Kuorrutus: 2 dl vettä, 1 1/2 dl sokeria, 2 tl kanelia, 1/2 dl rommia, 3 rkl
rouhittuja manteleita, 100 g tummaa suklaata

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon
huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja munat (veteen sekoitettu soijajauho).
Liuota kaakaojauhe kuumaan veteen ja lisää seos muiden aineiden joukkoon.
Sekoita hyvin. Jos taikina on liian paksua, lisää joukkoon loraus vettä tai
maitoa. Paista 225 asteisessa uunissa, kunnes kakku on kypsää (noin 1 h).
Ota kakku pois uunista ja kumoa se varoen, kun se on hiukan jäähtynyt. Tee
kuorrutus: sekoita sokeri veteen kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi
varovasti. Anna kiehua 5 minuuttia. Poista kattila liedeltä, lisää sekaan
rommi ja kaneli. Sekoita. Laita kakku tarjoiluastialle ja levitä
rommisiirappi kakun päälle. Sulata suklaa vesihauteessa tai
mikroaaltouunissa ja levitä sekin kakulle, rommisiirapin päälle. Koristele
koko komeus mantelirouheella. Anna kakun tekeytyä parise tuntia ja nauti
vahvan kahvin kaverina.