lauantaina, lokakuuta 22, 2005

Suomi-ruokien reseptejä englanniksi

Kaverin tyttärelle, jonka piti USA:ssa laittaa malliksi suomalaisia
ruokia, lähettelin tuossa aiemmin reseptilinkkejä ja pari
pikakäännöstä omista resepteistäni. Laitetaan ne nyt tähänkin.

Linkit - suomalaisia reseptejä englanniksi:

http://finland.fi/life-society/finnish-cuisine-recipes/
http://www.globalgourmet.com/destinations/finland/


Sanastoja ja muuta hyödyllistä:

J Korpela ruokasanastot etc
Mittamuunnospaikka

Omia ohjeitani sekä suomeksi että englanniksi:

Tiikerikakku / Tiger cake
200 g margariinia tai voita / margarine or butter
1,5 dl sokeria / sugar
3 munaa / eggs
2 tl vanilliinisokeria / 2 tsp vanilla sugar
2 tl leivinjauhetta / 2 tsp baking powder
3 dl vehnäjauhoja / wheat flour
Vatkaa pehmeähkö margariini/voi sokerin kanssa vaahdoksi, lisää munat
yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vanilliinisokeri ja leivinjauhe
jauhoihin ja lisää sitten vähitellen sekoittaen taikinaan. / Mix
margarine with sugar to foamy substance, add eggs one by one, mix
well. Mix vanilla sugar and baking powder into flour and then add to
the paste.
Erota noin 1/3 taikinasta ja lisää siihen kolmasosaan: / Separate approx. 1/3 of the paste and add:
3 rkl kermaa (tai maitoa) / 3 tbs cream (or milk)
2-3 rkl kaakaojauhetta / 2-3 tbs cocoa powder
Laita voideltuun ja jauhotettuun vuokaan kerroksittain (valkoinen-ruskea-valkoinen). Paista noin 50-60 min 175 asteessa. /
Put into well greased form in layers. Bake for 50-60 minutes at 175
degrees Celsius.
-----------------
Pannukakku / Pancake
8 dl maitoa / milk
4 dl vehnäjauhoja / flour
2 kananmunaa /eggs
1 tl suolaa / 1 tsp salt
(margariinia / margarine)
1. Sekoita ainekset ja anna turvota vähän aikaa. Laita uunipellille
pari ruokalusikallista margariinia, työnnä uuniin ja anna rasvan
hieman ruskistua. Vaihtoehtoisesti käytä leivinpaperia.
/ 1. mix all ingredients and let stand for a while. Melt margarine on
the baking tray / form in the oven. Alternatively, use greaseproof
paper.
2. Ota pelti uunista, kaada pellille taikina ja paista 200 asteessa
noin 20–30 minuuttia.
/ 2. Pour paste on the baking tray / form and bake at 200 degrees for
abt 20-30 minutes.
----------------
Lihamakaronilaatikko (4 annosta)
300 g (6 dl) makaroneja
1 1/2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
300g jauhelihaa
1 sipuli
margariinia /öljyä
1/2 tl suolaa
1 tl mustaa pippuria
Munamaito:
3 munaa
7 dl maitoa
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
Keitä makaronit lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 10
minuuttia. Valuta makaronit lävikössä. Ruskista jauheliha ja
hienonnettu sipuli. Kaada jauhelihaseos ja makaronit voideltuun
vuokaan (tilavuus 2 1/2 l). Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja
kaada seos vuokaan. Sekoita.
Päälle voi laittaa pari nokeretta voita. Kypsennä 175-asteisessa
uunissa noin 60 minuuttia
Macaroni and Beef Casserole
Ingredients
300 g (5 dl) macaroni
1 1/2 l water
2 stock cubes
300 g ground beef
1 onion
oil
1/2 tsp salt
1 tsp black pepper
"Egg-milk" sauce:
3 eggs
7 dl milk
1 tsp salt
1/4 tsp white pepper
.
Method
Boil the macaroni in bouillon (water with stock cubes) until almost
cooked, drain.
Chop the onion into fine pieces. Add the ground beef and onion to a
saucepan and allow them to brown in oil. Season with salt and pepper.
Mix the macaroni and beef together and then pour into a greased oven casserole.
Mix together the eggs, milk, salt, pepper and pour over the
macaroni-beef mixture. Add a few pats of butter on the surface. Cook
at 175 degrees Celsius for approximately one hour.