perjantaina, helmikuuta 27, 2004

Possua tomaatissa

Heipparalla ja teretulemast!

Viikonlopun kunniaksi, siis tulevan viikonlopun, ynnä Lauran pyynnöstä; possua tomaatissa saa kunnian aloittaa.

Possua tomaatissa

Tarvitaan:
noin 500-700 g porsaan ulkofilettä viipaleina
1-2 sipulia
1 prk tomaattimurskaa
mustapippuria
basilikaa
1 tl sokeria
chilijauhetta, paprikajauhetta tms.
valkosipulia maun mukaan
noin 1 dl kermaa
juustoraastetta

Paista possuviipaleet (fileen sijaan käy myös esim kyljykset tai muu vastaava) kevyesti paistinpannulla, ei siis tarvitse käristää aivan kypsäksi, pari minuutti puoleltaan riittää.
Sijoita ne uunivuokaan, laakeaan, niin että ovat vierekkäin, ei päällekkäin.
Jatka samalla paistinpannulla ja kuullota sipulit (pienitty, muttei aivan silpuksi), lisää joukkoon tomaattimurska sekä mausteet. Lopuksi joukkoon kerma. Keitä pari minuuttia.
Kaada tomaatti-mauste-kerma-seos possuviipaleiden päälle, levitä tasaisesti ja sitten uuniin, 200 asteiseen.
Kokonaispaistoaika uunissa noin 45 min. Noin 20 min ennen kuin valmista, laita juustoraaste pinnalle.

Tarjoile esim keitettyjen perunoiden ja vihannesten kanssa.

Olen varioinut reseptiä, välillä paremmalla ja väliin huonommalla menestyksellä, maustaminenkin on niin yksilöllinen juttu. Lisäksi tuonne vuokaan voi tunkea mukaan esim porkkanapaloja tai tuoretta tomaattia; kumpaakin olen kokeillut, ihan hyvällä menestyksellä.

Makoisia ruokahetkiä!